اتریوم تحولی در رمز ارزها

اتریوم تحولی در رمز ارزها

آنچه که باید در مورد رمز ارز اتریوم بدانید:

برای درک مناسب از رمز ارز اتریوم، نحوه ی عملکرد آن و تأثیری که بر بازار سرمایه میگذارد، باید با مشخصات کامل آن آشنا شده و راه های استاندارد بودن آن را نیز بررسی کنیم.

اولین نکته ی مهم در مورد اتریوم این است که آن یک شبکه ی غیرمتمرکز است. یعنی تحت کنترل و تسلط هیچ ارگان و یا سازمان دولتی نیست.

بسیاری از سیستم های خدمات آنلاین مرتبط با مشاغل و یا بانک ها بوسیله ی دولت و یا مراکز وابسته به دولت کنترل می شوند. این یک روش سنتی با قدمت طولانی است و طی سالیان متمادی بارها نواقص این روش و راهکار دیده شده است.

روشی که تحت کنترل و تمرکز باشد، مور قبول نیست. زیرا راهی آسان برای نفوذ هکر و یا آسیب در زمان نبود برق است. از طرفی موضوع به روز رسانی اطلاعات و مشخصات شخصی در شبکه ها مطرح است که می بایست ثبت و ذخیره شود. این مطالب ذخیره شده از سوی هکر و هر فرد سودجویی مورد سرقت قرار می گیرد.

رمز ارز اتریوم با روشی مشخص و بصورت غیرمتمرکز و بدون نظارت مستقیم هر ارگانی فعالیت می نماید. این رمز ارز مسائل و‌ مشکلاتی که سیستم های متمرکز با آن روبرو هستند را ندارد، چون بوسیله ی کاربرانش از سراسر دنیا اداره میشود.

این سیستم هرگز در حالت خاموشی قرار نمی گیرد. از طرف دیگر مشخصات فردی کاربرها بصورت کاملا امن در داخل کامپیوترهای شخصی شان ذخیره شده و برای حفظ اطلاعات نیازی به استفاده از سرویس هایی همچون یوتیوپ نیست.

لازم به ذکر است که رمز ارز بیت کوین و اتریوم در حال رقابت با یکدیگر بوده اما عملکرد و اهدافشان کاملا متفاوت است.

اتریوم با تکنولوژی اولیه ای شبیه به بیت کوین شروع به کار کرد. اتریوم سیستم اینترنتی و‌ پرداخت مستقل دارد و از این رو توانسته است در مسیر رشد و شکوفایی قرار بگیرد.

کاربرهای اتریوم با قرار دادن سیستم های غیرمتمرکز بر روی بلاکچین های اتریوم توانسته اند دست واسطه گران را کوتاه کنند. در سیستم های مبتنی بر بلاکچین حضور نفر سوم کاملا حذف میشود.
نکته ی مهم در مورد اتریوم عملکرد متن باز آن است که به پدید آورندگانش امکان راه اندازی پروژه های غیرمتمرکز کارآمد را میدهد.کاربرهای حاضر در سیستم از عملکرد های اتریوم حمایت می کنند. اجرای قوانین تدوین شده از طریق قراردادهای هوشمند و خودکار صورت می پذیرد. این قراردادها به منظور انجام تراکنش های خودکار است تا نگرانی از بابت صحت آن ها وجود نداشته باشد.

بدینوسیله، گردش مالی در هر دو طرف صورت می گیرد. طرفداران رمز ارز معتقدند که این قراردادهای هوشمند به زودی جای قراردادهای دیگر را در بازار خواهد گرفت، چرا که این قراردادها دارای امنیت بالا و به صرفه می باشد.

بنیانگذار رمز ارز اتریوم کیست؟

در واپسین ماه های سال 2013، آقای ویتالیک بوترین طرحی را که بصورت یک ایده بود به همراهانش ارائه داد. سپس این ایده را تکمیل کرده و به افراد بیشتری نشان داد. پس از مشاهده ی ایده توسط سی نفر، وی منتظر ماند تا ایده اش مورد بررسی قرار بگیرد تا بتواند ضعف و ایراد پروژه را مرتفع سازد. اما این اتفاق هرگز نیفتاد.

VitalikButerinProfile

ویتالیک بوترین، پدیدآورنده اتریوم

این ایده سرانجام در سال 2014 بطور رسمی علنی شد. اولین اعضای اتریوم  به غیر از آقای ویتالیک بوترین آقایان آنتونی دیلوریو،  اینمیهای آلیسی، گاوین وود،  چارلز هاسکینسون و جو لوبین بودند. ویتالیک بوترین، به عنوان خالق اتریوم و برنامه نویس نابغه ، در همان سال و در مجمعی که بابت بیت کوین تشکیل شده بود، اتریوم را معرفی کرد.

این اعضا بعد از چند ماه از توکن اتریوم بهره گرفتند تا این طرح را وسعت ببخشند.

ویتالیک معتقد بود که بیت کوین باید مبتنی بر برنامه نویسی تکمیلی باشد و همین تفکر باعث شد تا وی دستورالعملی نو و خلاقانه در برنامه نویسی به زبان عمومی خلق کند.

در ابتدای سال 2017، سرانجام گروهی از فعالان حوزه ی بلاک چین انجمن اتریوم را تشکیل دادند.  این شبکه در حال حاضر 150 نفر عضو دارد و برندهای معروفی مثل مسترکارت و یا بانک ملی کانادا در آن عضو هستند.

در سال 2016 یکی از اعضا، حدود 150 میلیون دلار برای شبکه ی اتریوم جذب کرد اما طولی نکشید که یک هکر مقدار زیادی از پول ها را به سرقت برد. همین امر باعث شد تا اعضاء به فکر دو قسمتی کردن اتریوم بیفتند و آن را به دو بخش اتریوم و اتریوم کلاسیک تقسیم کنند.

همانگونه که قبلا ذکر شد اتریوم از دستورالعمل تکمیلی مبتنی بر بلاکچین استفاده میکند و از این رو نسبت به سایر رمز ارزها مزایای زیادی دارد.

برگشت ناپذیر بودن تراکنش های اتریوم باعث شده است که هیچ فردی و قدرتی نتواند مداخله ای در انجام تراکنش ها داشته باشد. یکی از ویژگی های مهم این ارز، فعالیت دائم آن است. این بدان معنی است که کاربر بطور 24 ساعته و بدون نگرانی از غیرفعال بودن سرورها میتواند به فعالیت خود ادامه دهد.
اتریوم علاوه بر این مزایا نواقصی هم دارد اما ساختار کلی آن به گونه ای است که در زمان خطر کمترین آسیب را ببیند. گردانندگان اتریوم به دنبال طراحی برنامه هایی برای امنیت بیشتر اتریوم در آینده هستند.

دستورالعمل  نرم افزاری غیرمتمرکز است و چنین شبکه ای نیازمند فعالیت با اتریوم را دارد. در این سیستم اتریوم ارزی برای پرداخت پروسه ی تراکنش می باشد.

اتریوم در حقیقت یک دارایی دیجیتالی است و و برای پردازش نیاز به حضور واسطه و عامل سوم نیست. در عین حال اتریوم هم یک ارز دیجیتال محسوب می شود و هم حکم سوخت داخل شبکه را دارد. برای تغییر فرایند درون شبکه ای، کاربر می بایست کارمزد این تراکنش را بپردازد تا این تغییرات صورت پذیرد.

بیت کوین و اتریوم چه تفاوتی دارند؟

این دو رمز ارز تقریبا عملکرد یکسانی دارند اما در اجرای طرح و هدف های خود مسیری کاملا متفاوت دارند.
ارز اختصاصی رمز ارز اتریوم، « اتر » نام دارد و قسمتی از فرایند قراردادهای هوشمند است. از این رو، رمز ارز اتریوم با دستورالعملی چندگانه با ارز اختصاصی خود فعالیت می کند. از سویی بیت کوین یکی از موفق ترین رمزارزها از بدو ظهورش تا کنون، به حساب می آید.

مهمترین تفاوت این دو ارز، نیاز بیت کوین برای استخراج، توان محاسبه و مصرف برق بالا است. چنانچه این کار در قالب صنعتی اجرا شود می تواند بع سوآوری برسد.

تفاوت دیگر این دو رمز ارز در این است که تا هنگامی که برق و قدرت لازم برای انجام محاسبات وجود دارد کد درونی اتریون نیز فعال است. در صورتی که بیت کوین این توانایی را ندارد. اتریوم علاوه بر تضمین امنیت بالا در هر زمان برای کاربران در دسترس می باشد.

کاربرد اتریوم چیست؟

استفاده از نرم افزارهای غیر متمرکز ، یکی از مهمترین کاربردهای اتریوم است.

از سویی تمامی نشانه گذاری های متمرکز در سیستم اتریوم می تواند بصورت غیرمتمرکز در بیاید. این نرم افزار غیرمتمرکز توانایی تعویض ارتباطات مخاطبین خود را دارد. امروزه بسیاری از ارائه دهندگان سرویس ها، بابت خدمات و تبادل کالا هزینه دریافت می نمایند.

اتریوم این قابلیت را دارد تا به کاربرانش اطمینان از خرید محصول اصل را بدهد. از سوی دیگر کاربر میتواند بوسیله ی قرارداد هوشمند معاملاتی با سرعت، امن و بی واسطه را انجام دهد .  تکنولوژی بلاک چین خدمتی ارزشمند در خصوص قراردادهای اینترنتی طولانی مدت می باشد.

بطور مثال شرکت بیمه ی آمریکا بعنوان یک صنعت بزرگ با سرمایه ای در حدود هفت میلیارد دلار قادر است تا با استفاده از فناوری  بلاکچین شفافیت ایجاد کند. در عین حال مشتریان بیمه نیز قادر خواهند بود بصورت هوشمند و اینترنتی معاملات پرداختی و یا دریافتی خود را انجام دهند.

مزایای اتریوم چیست؟

اتریوم از تمامی دستورالعمل های اجرایی تکنولوژی بلاکچین استفاده می کند . این تکنولوژی بدون نیاز به شخص و کنترل خاصی اجرا میشود.
تمام برنامه های غیرمتمرکز شبکه ی اتریوم بدون نیاز به حضور و کنترل شخص سومی صورت می گیرد. هر سیستم بلاکچین به گونه ای طراحی شده است که تمام گره ها با هر تغییر درون شبکه ای سازگاری پیدا کنند و همین باعث میشود که تقلب و تخلفی نتواند در این سیستم اتفاق بیفتد.

معایب اتریوم چیست؟

اتریوم به گونه ای طراحی شده است که هرگز خطا و تقلبی در آن اتفاق نیفتد اما چون برنامه نویسانش انسان هستند پس خطای انسانی میتواند شامل حال آن نیز شده و‌تخلفاتی را بوجود آورد. در این شرایط راه حلی برای جلوگیری از حملات هکرها یافت نخواهد شد. برای اجتناب از هک به نظر میرسد تنها راه بازنویسی کد ها است که در هر صورت این رویکرد با ماهیت اصلی بلاکچین ها متفاوت است، چراکه بلاک چین ها ذاتا تغییر ناپذیرند.

برنامه های توسعه یافته بر روی اتریوم چیست ؟

تمامی افراد جامعه با هر میزان علم و دانشی قادر به استفاده از این فن آوری غیرمتمرکز هستند.از این رو تکنولوژی بلاکچین قابلیت در دسترس بودن و پذیرفته شدن از سوی عموم مردم را دارد. امکان دسترسی به شبکه ی اتریوم از طریق مرورگر Mist مهیا است. این مرورگر مورد پسند کاربران بوده و بعنوان یک کیف پولی جهت حفظ و انجام معاملات اتر مورد استفاده قرار می گیرد.

دستورالعمل های مربوط به رمز ارز اتریوم می تواند در صنایع و خدمات وابسته به یک قدرت همچون صنعت بیمه و یا املاک، انقلاب و تحولی بزرگ ایجاد نماید.
دراینجا به معرفی تعدادی از این برنامه ها می پردازیم:

*برنامه ی Gnosis : این برنامه امکان فعالیت در شاخه های مختلف را به کاربران میدهد.

*برنامه ی EtherTweet: با کمک این برنامه از تویتر دستورالعمل گرفته و با کاربران ارتباط برقرار می شود.

*برنامه ی Etheria : این برنامه تقریبا شبیه بازی مینکرافت بوده و به روی بلاک چین قرار میگیرد.

*برنامه ی Uport: دراین برنامه با ایجاد شناسه کاربری می توان اطلاعات بی حد و‌مرزی را جمع آوری کرده و به ثبت گردش ها در برنامه ی اتریوم پرداخت.

*برنامه ی Provenance: برای گرفتن کد رهگیری خرید ها می توان از این برنامه استفاده کرد.

*برنامه یAugur: از این برنامه جهت پیش گویی اطلاعات بازار استفاده می شود که درصورت صحت پاداشی منظور می گردد.

*برنامه ی Bitnation : این یک برنامه ی مجازی جهانی است و موارد بسیاری از بیمه گرفته تا مسائل دیپلماتیک را در بر می گیرد.

*برنامه ی Ethlance: این برنامه جهت تبادل میان اتر با سایر ارزهاست.

برای به دست آوردن اتریوم چه کاری انجام بدهیم؟

برای این کار دو راهکار وجود دارد:
1. خرید اتریوم
2. استخراج اتریوم

راهکار اول ( یعنی خرید اتریوم ) :

اولین و ساده ترین راه برای تهیه ی اتریوم، خرید آن از صرافی هاست. شما ابتدا باید صرافی که در کشورتان در زمینه ی رمز ارز اتریوم فعالیت دارد را پیدا کنید و سپس با ایجاد یک حساب کاربری، تنها با حساب بانک خود و یا کارت بانکی که دارید برای خرید اتریوم اقدام نمایید. در مرحله ی بعد یک کیف پول تهیه کرده و اتریوم های خریداری شده را در آنها نگهداری کنید. کیف پول ها را نیز می توانید از صرافی خرید کرده و یا از خدمات اختصاصی اتریوم برای کیف پول اقدام نمایید.

با استفاده از کیف پول تان می توانید از برنامه ی مبادله ی « همتا به همتا » برای تبدیل ارزتان به ارزهای دیگر بهره بگیرید. این نوع تبادل بیشتر برای کاربران بیت کوین انجام می شود. اما اکثر صرافی ها از اتریوم بخاطر عرضه ی محدودش پشتیبانی می کنند.

راهکار دوم ( استخراج رمز ارز اتریوم ) :

راه دوم استخراج اتریوم است. با استفاده از برنامه ی « اثبات کار » می توان اتریوم را استخراج کرد. ماینرها با استفاده از قدرت سخت افزاری خود یک سری معادلات پیچیده ریاضیات را حل کرده و آن را به تایید بلاک در شبکه می رسانند. ماینرها برای انجام این فرایند، پاداش دریافت می کنند که پاداش آنها رمز ارز اتریوم می باشد.

پیش بینی وضعیت آتی اتریوم:

همانگونه که قبلا ذکر شد، اتریوم نیز همانند بیت کوین سال های زیادی است که در بازار رمز ارزها فعالیت می کند. اما این اواخر بیش از گذشته، توجه همگان به خصوص رسانه ها را به خود جلب کرده است. حامیان و گردانندگان اتریوم بر این باورند که این رمز ارز در حال رشد، می تواند تحولی عظیم در اینترنت بوجود آورده و باعث تغییرات اساسی در صنایع و خدمات شود.

خالق اتریوم آقای ویتالیک بوترین تا کنون در مورد برنامه های آینده سازمانش محافظه کارانه صحبت کرده است. وی در کنفرانس اخیر خود اعلام کرد که قصد دارد بر روی مسائل فنی موجود در اتریوم  تمرکز کرده و امنیت آن را بالاتر ببرد تا بتواند گامی موثر در رشد این ارز در آینده بردارد.

مدیرعامل شرکت 21.Co،آقای بالاجی سرینیوانسان نیز اعلام داشت که اتریوم را باور دارد. از سوی دیگر آقای پیتر اسمیت، خالق بلاکچین نیز پلتفرم های اتریوم را تامل برانگیز خوانده است.

کارشناسان حوزه ی رمز ارز بطور کلی نگاهی مثبت نسبت به آینده ی اتریوم دارند، البته گروهی نیز بدون توجه به روند رو به رشد اتریوم و بیت کوین معتقدند که این دو ارز به زودی ارزش و اعتبار خود را از دست خواهند داد.

انواع اتریوم:

اکنون تفاوت بین رمز ارز اتریوم و اتریوم کلاسیک و تحولی که این دو ارز در دنیای رمز ارز بوجود آوردند را بررسی می کنیم.

رمز ارز اتریوم چیست؟

اتریوم دستور العملی است که قابلیت تسهیل استفاده از قراردادهای هوشمند در پروژه های غیرمتمرکز را دارد. این کدها اجرایی بوده و از قبل نیز برنامه آن ها تهیه شده است و نیازی به مداخله ی شخص سوم نیست. بدین ترتیب هر کاربری می تواند با ایجاد برنامه ای بر روی بلاک چین ها که قفل باز نیز هستند پروژه اش را به انجام برساند.
برنامه های اتریوم بسیار ساده ارائه شده است تا کاربران به راختی بتوانند آن ها را بر روی گوشی هوشمند خود دانلود و نصب کنند.
اتریوم در ابتدا همانند یک لگو که حرکت دائم و مستمر رو به جلو دارد، فعالیتش را با یک بلاکچین آغاز کرد. پروژه های زیادی در اتریوم و بلاکچین هایش اجرا شد که هرکدام نشانه ی سازمانی غیرمتمرکزاست. به این سازمان DOA گفته می شود.

این عبارت یعنی « DOA » دقیقا همانند صندوق پول است که وجوه نقد را برای سرمایه گذاری حفظ می نماید. البته این سازمان مستقل نیز هک شد و مبلغ سنگینی از آن به سرقت رفت.

وقتی این اتفاق افتاد پدید آورندگان اتریوم دو راه حل پیش روی داشتند:

1-  آنها گفتند که زنجیره به دلیل بدون تغییر بودن بلاک چین ها و حفظ آن باید ادامه پیدا کند.

2-  به جهت جلوگیری از سرقت هکرها، گردش و تراکنش را عکس نموده و وجوه به سرمایه گذار برگردانده شود.

نتیجه ی نهایی مقایسه ی این دو راه حل:

گردانندگان اتریوم پس از بررسی های فراوان همگی با حداکثر آراء به این نتیجه رسیدند که راه حل دوم گزینه ی مناسب تری است. آنها باید این کار را به مرحله ی اجرا در می آوردند و برای اجرای آن نیاز به یک هاردفورک بود. تقسیم بلاک چین ها به دو زنجیره ی اصل و جدید  را هاردفورک می نامند.

رمز ارز اتریوم کلاسیک چیست؟

زنجیره ی اصل و قدیمی را اتریوم کلاسیک نامیدند و اتریوم بعنوان زنجیره ی جدید که قسمتی از بلاکچین قدیم بود، در نظر گرفته شد. اتریوم کلاسیک را بصورت ETC نشان داده و اتریوم را با ETH نمایش می دهند.

بنیان گذاران اصلی اتریوم، زنجیره ای جدید را خلق کرده و آن را توسعه دادند، بطوریکه امروزه هروقت اسمی از اتریوم می آید منظور همان ETH است، چرا که توسعه دهند گان بر این باور بودند که بلاکچین ها بخاطر ذات تغییر ناپذیرشان باید هم بدون تغییر باقی می ماندند. از این رو آنها با ETH بیشتر موافق هستند.

تفاوت واقعی :
این دو رمز ارز از نظر توانمندی تقریبا شبیه به هم هستند زیرا هر دو از یک بلاکچین واحد نشأت گرفته اند. تفاوت شاید فقط در مغایرت ایدئولوژی ها باشد. نکته ی مهم این است که زنجیره ی جدید اتریوم، لحظه به لحظه به روز شده و سیستم بصورت دائم در حال ارتقاء کیفیت است. توسعه دهندگان این رمز ارز اساسا به زنجیره ی جدید ETH ایمان داشته و روی آن وقت می گذارند.
از دیدگاه کاربران نیز دستورالعملی که کنترل دائم داشته و پیوسته از سوی توسعه دهندگانش به روز رسانی می شود، می تواند مناسب باشد. بدیهی است که گروه اتریوم تمام وقت در حال ارتقاء و بهبود زنجیره جدید بوده و برای پیشرفت این تکنولوژی ارزشمند، با دیدی باز و رو به رشد در حال حرکت هستند.
توسعه دهندگان در قدم بعدی قصد دارند تا اپلیکیشن غیرمتمرکز تولید نمایند. آنها به جهت گستردگی ETH  و پشتیبانی های شبانه روزی آن، قصد دارند برنامه های شان را روی بلاکچین زنجیره جدید ETH بوجود آورند.

نتیجه ی کلی و‌ جمع بندی مطلب:

از نگاه سرمایه گذاران، رمز ارز های اتریوم بخاطر امکان سود دهی بالا مورد توجه قرار گرفته اند. اکنون ارزش ETH  نسبت به ETC بسیار بالاتر است ( تقریبا پانزده دلار). به همین دلیل به دست آوردن قیمت ETC در بازار کار آسانی نیست. از این رو هر سرمایه گذاری لازم است علاوه بر کسب اطلاعات کامل از این دو رمز ارز ، کارکردها و مزایا و معایب آنها را نیز بررسی نموده و انتخابی شایسته داشته باشد.

Bookmark(0)
آدا کاردانو

$2.9109

80,060 تومان

آیاس

$6.266

172,200 تومان

اتریوم
اتریوم

$3,945

108,400,000 تومان

اتریوم کلاسیک

$73.16

2,012,000 تومان

استلار

$0.3946

10,840 تومان

اوی

$417.6

11,470,000 تومان

بایننس کوین

$504.0

13,860,000 تومان

بیت تورنت

$0.004956

136.3 تومان

بیت کوین
بیت کوین

$51,800

1,423,000,000 تومان

بیت کوین کش

$779.9

21,500,000 تومان

پالی گان

$1.6988

46,880 تومان

پولکادات

$34.39

946,700 تومان

تتا

$8.238

226,600 تومان

ترون

$0.10483

2,881 تومان

چین لینک

$34.52

948,600 تومان

دوج کوین

$0.31159

8,567 تومان

ریپل

$1.3216

36,320 تومان

سولانا

$146.18

4,018,000 تومان

شیبایونی

$0.000007473

0.2050 تومان

فایل کوین

$116.85

3,284,000 تومان

کوزاما

$404.8

11,130,000 تومان

لایت کوین

$228.71

6,288,000 تومان

مونرو

$

تومان

وینک

$0.0007029

19.38 تومان

محبوب ترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *